logo finefinish

 

 

 

VOOR ELKE AUTOLIEFHEBBER ZIJN KERAMISCHE COATINGS EEN ZEGEN.

auto wassen west-vlaanderen

Het is cruciaal om ze in goede conditie te houden. Om dit te doen, moet je de aanbevelingen van de fabrikant opvolgen bij het wassen van de auto met keramische coating.

 

Hier bespreken we de redenen waarom het cruciaal is om een keramische coating te onderhouden. Daarnaast geven we je acht tips om je te helpen een plan op te stellen voor het onderhoud van je voertuig met keramische coating, zodat het langer meegaat en de kans op lakcorrecties afneemt.

Onderhoudsbeurt keramische coating, Hoe?

 

Stap 1: eerst de wielen

Was de wielen Voordat je begint met het wassen van de auto, begin met het reinigen van de wielen en banden om remstof en vuil te verwijderen. Wij gebruiken graag Gyeon Iron Wheel Cleaner & Gyeon Tire Cleaner voor het reinigen van de wielen.

Gebruik een aparte washandschoen zoals Gyeon Wheelmitt om de wielen schoon te maken.

Breng de oplossing voor het wassen van de wielen aan en reinig de wielen voorzichtig en grondig.

Spoel de wielen en banden grondig af.

Stap 2: voorzeepproces

Gebruik een pre-foam zoals Gyeon Foam door een speciaal schuimkanon om te gebruiken om de buitenkant van de auto te bedekken met een laag schuim. Deze stap helpt vuil los te maken en in te kapselen, zodat het gemakkelijker te verwijderen is tijdens het wassen.

Stap 3: contact wassen – methode met twee emmers

Begin met het afspoelen van de auto met een hogedrukreiniger om los vuil en vuil van het oppervlak te verwijderen. Deze stap helpt krassen tijdens het wassen te voorkomen.

Vul een schone emmer met water en een schone emmer met zeep. Voeg de aanbevolen hoeveelheid pH-neutrale autowasshampoo Gyeon Bathe. Volg de instructies van het product voor de juiste verdunningsverhouding.

Stap 4: Wasproces

De auto wassen

Dompel de microvezel washandschoen zoals de Gyeon Smoothie EVO in het zeepwater en zorg ervoor dat deze goed verzadigd is.

Was de auto van boven naar beneden met zachte, rechte bewegingen.

Oefen niet te veel druk uit om mogelijke schade aan de keramische coating te voorkomen.

Begin met één sectie tegelijk, reinig en spoel grondig af voordat u verder gaat met de volgende sectie.

Spoel de Gyeon Smoothie EVO washandschoen af met de emmer schoon water na het wassen van elk paneel of deel van de auto om vuil en verontreinigingen te verwijderen. Deze stap helpt voorkomen dat er opnieuw vuil op het oppervlak terechtkomt, waardoor het risico op krassen wordt geminimaliseerd.

Stap 5: controleer de ontbrekende plekken

Spoel de auto na het wassen grondig af met een hogedrukreiniger om alle zeepresten te verwijderen.

Stap 6: droogproces

Droog de auto af met een schone, zacht drogende microvezeldoek. Wij vonden de Gyeon SilkDryer EVO de beste handdoek voor zacht drogen op de markt.

Dep het oppervlak in plaats van te wrijven om mogelijke beschadiging van de keramische coating te voorkomen.

Zorg ervoor dat alle waterdruppels worden verwijderd op watervlekken te voorkomen.

Stap 7: inspecteer de auto

Inspecteer na het drogen het oppervlak van het voertuig om er zeker van te zijn dat het schoon is en vrij van gemiste plekken of verontreinigingen. Controleer of er gebieden zijn die verdere aandacht nodig hebben.

Keramische coating booster

Afhankelijk van uw keramische coating kunt u altijd een Gyeon Cure gebruiken om de hydrofobe eigenschappen van de coating te versterken en het oppervlak te beschermen.

Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of agressieve chemicaliën die de coating kunnen beschadigen.

Bij FINE FINISH doen we er alles aan om onze klanten de best mogelijke service en resultaten te bieden. Daarom gebruiken we alleen producten en technieken van de hoogste kwaliteit om ervoor te zorgen dat uw auto er op zijn best uitziet. Neem vandaag nog contact met ons op om uw keramische coating onderhoudsbeurt in te plannen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1
Contacteer ons op WhatsApp
Welkom bij FINEFINISH!
Interesse in één van onze diensten?

Stuur gerust een WhatsApp berichtje en we contacteren u binnen 24u.

Tot snel!
Team FINEFINISH.BE